Balsammetoden

  För snart två veckor sedan så började jag med balsammetoden, jag hade villjat gjort det för huuur länge som helst sen men det var först då som jag tod tag i det! Jag har redan märkt skillnad på mitt hår, det är som ett helt nytt hår! Innan jag började så var mitt hår slitet och fettigt och nu är det helt fantastiskt!! (dem två första dagarna efter tvätten för sedan reagerar hårbottnen som den alltid gör i början av nya saker, fortsätt lösa om det verkar spännande..) 
Balsammetoden går alltså ut på att man slutar tvätta håret med shampo och man använder bara balsam eftersom shampo innerhåller så många skadliga ämmnen. När man kör balsammetoden så är det tre "huvud saker" som man vill undvika och det är då: sulfater, silikoner och mineraloljor. Shampo leder till: dålig hårtillväxt, hårstrån som går av, mjäll/ fet hårbotten, torrt hår, ja ni listan kan göras lång men jag tycker att ni ska kolla på denna video  om ni är osäkra eller så, efter att jag hade kollat på den så ville jag aldrig mer ha shampo i håret igen, bara tanken skrämde mig nästan... 
Man kan inte bara börja med balsammetoden hur som helst, utan först och främst så måste man göra en sistatvätt. Det låter väldigt dramatiskt men det är ingen härlig syn... När man kör sista tvätten så ska man använda ett shampo som innerhåller alla dem här dåliga sakerna. Mitt "sista tvätten shampo" som jag använder kommer ifrån coop extra och det är den med blå snurr på (ni ser på bilden).  Ett sista tvätten shampo ska man även bara använda innan du börjar man balsammetoden eller om du haft någon av dem här sakerna i håret som inte ingår i balsammetoden. När man då använder det så ska man gnugga in det väldigt länge så att man får bort alla produkter som man har utsatt håret för, dvs hårspray osv. Det gör man för att man måste lösa upp dem här silikonerna och minneraloljerna som du har haft i ditt hår under alla åren. Och det är som sagt ingen härlig syn... Sista tvätten shampot visar i vilket skick håret verkligen är i. Det kommer vara stripigt och torrt och bara helt asså som hästhår typ fats värre! Mitt hår såg ungefär ut som ett stor affro haha!! 
Jag har kört på balsammetoden i snart två veckor nu (och jag är inget proffs!) och jag kan bara säga att det är såå värt det!! Jag känner redan skilnad på mitt hår. Alltså det är som ett helt nytt hår och det känns bara så himla fräsht. Men sen tar det ju lite tid för håret att vänja sig vid balsammetoden. Hårbotten är inte så smart att det kan vänja sig direkt. När man häller i balsam i hårbotten så tror hårbotten först att det innehåller massor sånnahär dåliga saker och hårbotten skikar därför ut massor olja för att skydda sig själv. Men när hårebottnen väl har vänjt sig så kommer den förstå att det inte är massor dåliga saker som innerhåller när man kör balsammetoden. 
Varge gånng man tvättar håret så ska man använda ett tvättbalsam och ett vårdande balsam. Tvättbalsamet ska man massera in i hela håret i cirka 3-4 minuter, när du tor att du är klar så ska du köra lika långt tid till. Det vårdande balsamet ska man ha i längderna och det ska man också massera in lite. Sätt upp håret i enn bulle och låt det verka i ungefär tio minuter. Skölj sedan av i kallt vatten medan du masserar hårbotten. 
Som sagt så tar det lite tid men det är värkligen värt det, jag vill inte skrämma er nu men för dem flesta har det tagt ungefär 3-4 månader för håret att vänja sig HELT. 
Det här är dem produkterna som jag använder! 
Sista tvätten shampo: Coop Extra`s till normalt hår (blå och vit förpakning) 
Tvättbalsam: Coop Extra`s till normalt hår (lila snurr)
Vårdande balsam: Garnier Respons avocado oil med shea butter
(Ni ser ju på bilderna hur dem ser ut.) 
Kommentera gjärna om ni har några frågor jag kan inte svara på allt eftersom jag knappt hållit på i två vecko) men jag ska försöka svara på allt. 
Råka visst tappa ner ena balsamet från ballkongen när jag var ute och fottade nyss, hoppas ingen märkte nått haha...
Puss och hej 


Kommentarer
Anonym

Funkar det för alla?

2014-08-15 @ 23:01:41
Clara

Vad menar du med att det tar ett tag för håret att vänja sig vid det? Om du redan känner skillnad liksom :)

2014-08-15 @ 23:57:50
Stina

Kan man använda hårinpakning när man kör balsammetoden?

2014-08-16 @ 10:20:02
Anna

Hur länge håller man på med det här?

2014-08-16 @ 11:13:17
Anonym

Kan jag färga håret och sånnt även fast jag kör med balsammetoden?

2014-08-16 @ 11:23:45
Anonym

Jag är sugen på att börja med balsammetoden men jag undrar hur länge man ska vänta från att man har gjort sista tvätten tills man kan börja med balsam?

2014-08-16 @ 12:04:39
Anonym

Jag har ganska fett hår men kan man köra balsammetoden ändå?

2014-08-16 @ 12:06:19
Linnéa

Hur ofta ska man tvätta håret när man kör balsammetoden? Hur gör man då när man tränar?

2014-08-16 @ 13:53:06
Sarah

Får man inte använda värme alls på håret om man använder sig av balsammetoden ? Tex om jag plattar håret på en måndag och planerat att duscha på onsdagen måste jag då ta sista tvätten igen då ? Tacksam för svar :) 

2014-08-16 @ 13:56:28
Anonym

Vad är skillnaden på ens tvättbalsam och vårdande balsam? Ett balsam är ju alltid ett balsam så kan man inte använda samma? :)

2014-08-16 @ 14:02:00
Mikkan

Herregud vad fint! Känns som jag måste testa detta igen nu och inte ge upp med en gång!

2014-08-23 @ 09:03:53
Linne

Har du någon för och efter bild på ditt hår? :))

2014-08-23 @ 12:10:36
Anonym

Hur vet man vilka produkter man får och inte får använda? Jag är nybörjare.

2014-08-23 @ 12:17:36


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0