Heder

Tjoho! Idag har det varit en ganska seg dag, jag är förkyld som bara den! Men det finns inte en chans att jag missar matchen imrrgon. Jag sov typ hela förmiddagen fram tills tio över elva sedan gick jag upp, åt frukost och la mig i sängen igen. Då att jag lite med mobilen och efter ett tag gick jag upp och städade rummet. På eftermiddagen idag så var jag, pappa och min lillasyster ute i skogen och plockade svamp, vi åkte runt i fyra olika skogar och letade som galningar men det slutade bara med tre svampar... Det är fortfarande för torrt. 
 
På svenskan i skolan så har vi även börjat med ett nytt projekt och det handlar om att vi ska läsa böcker från Christina Wahlden. Hennes böcker ska tydligen vara jättebra. Vi ska läsa en bok varje vecka (i tre veckor så det blir mins tre böcker) och jag läser verkligen inte fort så jag måste sita hemma och läsa på en lördagskväll. Kul liv. Jag har iallafall läst klart en bok som heter "Heder" och jag vet inte riktigt vad jag tycker om den, så bra var den ju inte... 
4/ 10 kanskeeee 
Vi får hoppas att någon av dem andra böckerna är bättre! 
Framsidan på boken är ju inte heller jättefin, den ska se ut så. Haha det ser ju nästan ut som om någon har spilt kaffé på den...
 
Nu ska jag sätta på tv:n. Klockan åtta börjar fångarna på fortet och jag har hört att Kissie ska vara med, det får man ju inte missa!! :D
 
Puss och hej 
 
 

 

✷ Update ✷

Hej! Tänkte bara göra en liten update om vad som har hänt idag! 
 
På hel förmiddagen/ eftermiddagen så gjorde jag inte så mycket. Klockan två bakade jag frallor, dem vart annorlunda om jag säger så, men dem smakade inte konstigt haha bara annorlunda... Efter att jag hade gjort det så tog jag en dusch och gjorde mig iordning för på kvällen så kom några kompisar förbi och vi har firat min lillasyster som fyller år (IMORGON) men massor god mat och lite presenter. Det var mysigt fast vi satt ute så det var skiit kallt! 
 
Efter att jag har borstat tänderna så ska jag slå på en so film, vi har läxa tills imorrgon men det är bara på tjugo minuter. Fast vi ska prata om den imorrgon så det är nog bäst att jag ser den två gånnger med tanke på mitt minne! 
 
Imorrgon ska jag gå upp klockan fem... Gissa vad jag ska göra! 
 
Hihi puss och hej 

Frågor och svar om balsammetoden

Vad kul att det är så många som är intreserade av balsammetoden och har frågor om det. 
Jag svarar i ett inlägg eftersom det blir mycket enklare, hoppas ni blir nöjda och om ni undrar något mer så kan ni kommentera här så ska jag försöka svara på din kommenter! 
 
 
Funkar det för alla?
Nej balsammetoden funkar inte för alla och jag vet inte riktigt vad det beror på. Men det funkar för dem flesta iallafall. 
 
Vad menar du med att det tar ett tag för håret att vänja sig vid det? Om du redan känner skillnad liksom :)
Det tar ett tag för hårbotten att vänja sig vid bara balsam och det beror på att den är känslig. I början så fortsätter hårbotten skicka ut olja för att den vill skydda sig själv, men efter ett tag fattar den att balsam inte sliter på håret och att det bara är skonsamt. 
 
Kan man använda hårinpakning när man kör balsammetoden?
Ja. Du kan använda hårinpackning när du kör balsammetoden, jag har inte riktigt koll på vilka som funkar men googla! Annars så funkar ju det "vårdande balsammet" som en inpakning men vissa vill ha båda. 
 
Hur länge håller man på med det här?
Det är meningen att man ska hålla på hela livet, men man kan ju sluta när som helst. 
 
Kan jag färga håret och sånnt även fast jag kör med balsammetoden?

Ja det kan du! Det finns speciella hårfärger men annars är det bara att du tvättar håret med "sista tvätten shampot" efter du har färgat det. 
 
Jag är sugen på att börja med balsammetoden men jag undrar hur länge man ska vänta från att man har gjort sista tvätten tills man kan börja med balsam?
Du kan börja med balsammetoden direkt efter sista tvätten när du står i duschen. Jag rekomenderar INTE att du väntar eftersom håret bara är allmänt äckligt efter att du har kört "sista tvätten shampot"! 
 
Jag har ganska fett hår men kan man köra balsammetoden ändå?
Absolut! Jag hade också jättefett hår innan men jag har redan märkt skilnad. 
 
Hur ofta ska man tvätta håret när man kör balsammetoden? Hur gör man då när man tränar?
Jag tvättar håret två gånnger i veckan, man ska inte tvätta håret för ofta för då slits det plus att håret måste vänja sig! Jag tvättar håret efter varje gånng jag tränar men jag tränar bara två gånnger i veckan. När håret har vänjigt sig helt så behöver du bara tvätta det en gånng i veckan.
 
Får man inte använda värme alls på håret om man använder sig av balsammetoden ? Tex om jag plattar håret på en måndag och planerat att duscha på onsdagen måste jag då ta sista tvätten igen då ? Tacksam för svar :) 
Du kan självklar använda värme i håret men glömm inte hur mycket det sliter på håretet!Du ska inte tvätta håret men ditt "sista tvätten shampo" efter att du har användigt värme i håret men tänk på att använda rätt produkter. 
 
Vad är skillnaden på ens tvättbalsam och vårdande balsam? Ett balsam är ju alltid ett balsam så kan man inte använda samma? :)
 
Err tvättbalsam ska tvätta håret och ett vårdande balsam ska vara mer vårdande. Man kan använda samma balsam men det beror på om man har väldigt fett hår så ska man ju inte ta det vårdande balsamet i hårbotten eftersom det innerhåller saker som gör håret mjukt och det kan då upplevas som fett då. Alla balsam innerhåller olika saker och därför kan man inte bara ta vilket balsam som helst. 
 
Känns som jag måste testa detta igen nu och inte ge upp med en gång!
Ge inte upp! 
 

Har du någon för och efter bild på ditt hår? :))

Jag har tyvärr ingen "före och efter bild" på mitt hår sen jag började med balsammetoden. Jag har vanliga bilder, men saken är den att man kan få håret att se fint ut på bild och i verkliga fall så är det en katastrof och det var ungefär så för mig... Jag skulle ta en "före bidl" på mitt hår efter att jag kört med mitt "sista tvätten shampo" men mitt hår var bara en stor klump så det gick inte.  

 

Hur vet man vilka produkter man får och inte får använda? Jag är nybörjare.

Det finns listor med godkända produkter för balsammetoden. Annars kan du bara kolla runt på datorn lite och se vad andra rekomenderar och så kör du på det! :)  

 

Haul

Igår åkte jag och mamma till stan efter skolan och få köpte jag detta!


-En primer från L'Oréal Paris och den heter New nude magique Blur Cream. Än sålänge verkar det väldigt bra faktiskt, dock så var den j*vligt dyr! Den ska släta ut porerna och göra ansiktet lent, mitt ansikte var fortfarande lent efter en hel skoldag så jag hoppas att den är bra.

- En moisturizer från Garnier och det är i serien Pure Active. Jag älskar verkligen den serien och jag behövde en moisturizer så varför inte liksom. Än sålänge så känns väldigt fräsh oså :D

-Ett sminkbortagningsmedel från garnier som är i samma serie som moisturizern. Det ska både rengöra och ta bort sminket, men man får gnugga länge om man vill ta bort maskaran!

-Det sista jag köpte var två torrshampo från batiste (alla batistes torr shampo funkar för balsammetoden) det var behövlig kan jag säga eftersom håret blirr FETTIGT av balsammetoden. Jag köpte en i floral and flirty blush och den andra heter coconuat tropical. Har aldrig testat dem innan med dem verkar mycket bättre än dem från proffs!

Det var nog allt? Jag köpte en nutella och lite annat också, intressant vaa!?

Puss och hej

Första skoldagen

Idag var första skoldagen, jag har börjat nian! Det känns både bra och dåligt om jag ska vara ärlig... 
Jag hade verligen inte tackat nej till en veckas sommarlov till, men det var ju inte så hemskt. Vi gjorde knappt något vi gjorde bara det vanliga vi fick berätta om sommarlovet och vad vi hade gjort på sommarlovet. I min klass så finns det många som gillar att prata... Vi satt verklgen länge och snakade om vad vi hade gjort men det var ganska skönt ändå! Det var typ: okej första dagen på sommarlovet så gjorde jag blablabla, andra dagens så blablabla osv haha! Men tack och lov för då slapp vi "arbeta". Dem två första dagarna så brukar vi förbereda inför utvecklingssamtal som vi harpå våran skola och det gör vi till typ världens största arbete, väldigt mycket slöseri med tid! Sen sitter man där och ska visa upp för föräldrarna vad man jobbat med i två hela skoldagar, mm är vi klara? haha jag tycker bara att det är onödigt och jag hade gjärna kunnat skippa det. 
 
BTW så har jag inte glömmt lägga upp haulen, den kommer snart. 
Puss och hej 

Några timmar

Om bara några timmar tagar jag inför säsongen första match, men först lite vila!
Självklart har jag rosa bakgrund på mobilen.
Puss och hej

~Har ingen bra rubrik~

Hej! Idag åkte jag, min syster och mamma till våra kussiner. Vi ska vara hundvakter ikväll och imorrgon åt deras valp som är huuur söt som helst! Annars så ska jag inte göra så mycket idag. Kommer nog springa ut och in ganska mycket.. haha. 
 
Och imorrgon ska vi köra den första fotbolls matchen för säsongen! Jag var så himla taggad på det men jag börjar bli förkyld så vi får se hur det går. Jag kommer iallafall spela, bara jag inte säger nått ;) 
Nej men det är ju bättre att bli frisk fortare. 
 
Btw det var så många som var intresserade om ballsammetoden så jag tänkte att jag kan göra ett inlägg om alla frågor, fortsätt bara fråga!  
 
Puss och hej 

Balsammetoden

  För snart två veckor sedan så började jag med balsammetoden, jag hade villjat gjort det för huuur länge som helst sen men det var först då som jag tod tag i det! Jag har redan märkt skillnad på mitt hår, det är som ett helt nytt hår! Innan jag började så var mitt hår slitet och fettigt och nu är det helt fantastiskt!! (dem två första dagarna efter tvätten för sedan reagerar hårbottnen som den alltid gör i början av nya saker, fortsätt lösa om det verkar spännande..) 
Balsammetoden går alltså ut på att man slutar tvätta håret med shampo och man använder bara balsam eftersom shampo innerhåller så många skadliga ämmnen. När man kör balsammetoden så är det tre "huvud saker" som man vill undvika och det är då: sulfater, silikoner och mineraloljor. Shampo leder till: dålig hårtillväxt, hårstrån som går av, mjäll/ fet hårbotten, torrt hår, ja ni listan kan göras lång men jag tycker att ni ska kolla på denna video  om ni är osäkra eller så, efter att jag hade kollat på den så ville jag aldrig mer ha shampo i håret igen, bara tanken skrämde mig nästan... 
Man kan inte bara börja med balsammetoden hur som helst, utan först och främst så måste man göra en sistatvätt. Det låter väldigt dramatiskt men det är ingen härlig syn... När man kör sista tvätten så ska man använda ett shampo som innerhåller alla dem här dåliga sakerna. Mitt "sista tvätten shampo" som jag använder kommer ifrån coop extra och det är den med blå snurr på (ni ser på bilden).  Ett sista tvätten shampo ska man även bara använda innan du börjar man balsammetoden eller om du haft någon av dem här sakerna i håret som inte ingår i balsammetoden. När man då använder det så ska man gnugga in det väldigt länge så att man får bort alla produkter som man har utsatt håret för, dvs hårspray osv. Det gör man för att man måste lösa upp dem här silikonerna och minneraloljerna som du har haft i ditt hår under alla åren. Och det är som sagt ingen härlig syn... Sista tvätten shampot visar i vilket skick håret verkligen är i. Det kommer vara stripigt och torrt och bara helt asså som hästhår typ fats värre! Mitt hår såg ungefär ut som ett stor affro haha!! 
Jag har kört på balsammetoden i snart två veckor nu (och jag är inget proffs!) och jag kan bara säga att det är såå värt det!! Jag känner redan skilnad på mitt hår. Alltså det är som ett helt nytt hår och det känns bara så himla fräsht. Men sen tar det ju lite tid för håret att vänja sig vid balsammetoden. Hårbotten är inte så smart att det kan vänja sig direkt. När man häller i balsam i hårbotten så tror hårbotten först att det innehåller massor sånnahär dåliga saker och hårbotten skikar därför ut massor olja för att skydda sig själv. Men när hårebottnen väl har vänjt sig så kommer den förstå att det inte är massor dåliga saker som innerhåller när man kör balsammetoden. 
Varge gånng man tvättar håret så ska man använda ett tvättbalsam och ett vårdande balsam. Tvättbalsamet ska man massera in i hela håret i cirka 3-4 minuter, när du tor att du är klar så ska du köra lika långt tid till. Det vårdande balsamet ska man ha i längderna och det ska man också massera in lite. Sätt upp håret i enn bulle och låt det verka i ungefär tio minuter. Skölj sedan av i kallt vatten medan du masserar hårbotten. 
Som sagt så tar det lite tid men det är värkligen värt det, jag vill inte skrämma er nu men för dem flesta har det tagt ungefär 3-4 månader för håret att vänja sig HELT. 
Det här är dem produkterna som jag använder! 
Sista tvätten shampo: Coop Extra`s till normalt hår (blå och vit förpakning) 
Tvättbalsam: Coop Extra`s till normalt hår (lila snurr)
Vårdande balsam: Garnier Respons avocado oil med shea butter
(Ni ser ju på bilderna hur dem ser ut.) 
Kommentera gjärna om ni har några frågor jag kan inte svara på allt eftersom jag knappt hållit på i två vecko) men jag ska försöka svara på allt. 
Råka visst tappa ner ena balsamet från ballkongen när jag var ute och fottade nyss, hoppas ingen märkte nått haha...
Puss och hej 

Jordgubbssylt med twist av lime

Jordgubb och Lime är faktist en jättebra kombination, även fast det låter helt fel! Jag trodde faktist också det men ni som har testat ni vet. Limen förstärker jordgubbenssmak och den blir en lite mer "spännande" sylt. 
 
Den här sylten är desutom ganska enkel och man behöver inte heller syltsocker för det funkar lika bra med vanligt socker. 
 
 
 
Ingredienser till en burk sylt:
500 g jordgubbar (djupfrysta eller färska)
250 g syltsocker eller vanligt socker
1 st lime, rivet skal och pressad saft
 
 
Gör såhär: 

Dela först jordgubbarna. 
Lägg jordgubbarna och sockret i en kastrull och koka under omröring. Koka sedan sylten under cirka tre minuter medans den skummar. Riv skalet av en lime och pressa sedan ner saften med skalet. Låt sylten stå kvar i kastrullen i tjugo minuter eller tills den svalnat. Häll upp sylten i en skål och förvara kallt. 
 
 
 
 
Puss och hej 
 
 
 

Tre sista dagarna? + min Limousin

Söndags: I söndags så åkte jag och min lillasyster Ellinor in till stan, på moppeden. Var lite orolig att bensinen skulle ta slut eftersom vi inte hade tankat den fullt och vi var själva hemma innan. Men det gick superbra och det var sjukt kul! Det är så himla skönt att ha moppeeee. Vi gick på stan i dem vanliga butikerna, jag hittade lite saker och om ni vill så kan jag skriva mer om det i ett annat inlägg? 
Vi tillbringade nästan hela dagen på stan, plus all tid som det tog att åka in och åka hem.Jag tror att vi åkte lite efter tolv och vi var hemma igen vid sju-halv åtta nått sånnt. 
Måndags: I måndags (alltså igår) så gjorde jag inte så mycket på dagen. På kvällen skulle hela familjen åka iväg till ett par kompisar och äta. Men jag hade ju fotboll... Och mina fotbollstränare får typ damp om man inte hör av sig flera dagar innan, vilket jag inte hade gjort. Så jag fick gå på träningen och sen spriiinga hem och göra iordnign mig och sen hoppade jag upp på moppeden och åkte iväg (dem andra hade redan åkt). När jag kom fram så åt vi fläskytterfille, potatisklyftor (tror jag?) och någon brun sås till det och allt var supergott efter att ha tränat och åkt mopped hur länge som helst! Vi kom hem vid typ halv ett på kvällen och jag somnade nästan direkt. 
Idag: Oj idag har jag verkligen inte gjort nånting! 
 Min vita limousin 
Puss och hej 

Höst?

Nu börjar det verkligen bli höst, USH!! Jag gillar verkligen inte hösten för det är bara grått, trist och kallt. 
Man kännerverkligen att hösten är påväg för det är en helt annan luft. Idag har jag typ inte gjort ett skit, jag har suttit hemma och mysigt i min gosiga one pice hihi 
 
 I brist på annat så får ni dagens låt --> Life Of The Party 
 

Rensar

Heeej! Idag har jag inte gjort så mycket. Hela dagen, ända tills nu så har jag bara chillat lite. Tänkte ta tag i garderoben och gå igenom den eftersom jag har lite som måste kastas... Ni vet kläder som man bara inte vill ge bort, hur små dem än är. Jag fick även lite nytt från min stora syster. Så först ska jag gå igenom det och sen renasr jag garderoben. 
 
Det lär ta några timmar eftersom jag har sån beslutsångest! 
Puss och hej 

New In - Bikbok

Igår gick jag på stan och då hittade jag det här supersöta linnet inne på Bikbok. Det kostade i vanligafall 199 kr, men nu var det nedsatt till 49 kr. Värsta kapet asså!!

Jag köpte även en limpa ocu lite balsam inte så intressant meeen.


Och ikväll börjar fotbollsträningen ÄNTLIGEN, son jag har längtat haha! Så det kommer verkligen bli kul. Jag har dock inte tränat aå mycket i sommar så vi får se hur det går, kommer se ut som en stel bannan...


Såhär ser iallafall tröjan ut -->Puss och hej

Dagen

Heeej! Idag gick jag och syrran på stan lite. Jag hittade en supersöt tröja inne på bikbok och lite annat smått och gott. Tröjan var på rea också! Fast det var en liten sminkfläck på den när jag köpte den, fast den är borta nu! Så just nu hänger den på tork. Så ni får vänta tills imorrn med att se hur den ser ut. 
 
Annar har det inte hänt så mycket idag, vi kom hem för typ en timme sen och då åt vi först mat och nu tänkte jag sitta med datorn lite innan jag ska sova. Eller jaåå det blir väll lite mer än ett tag... 
 
Puss och hej 

När en student bad om att få låna den här hemlösa mannens hink visste han först inte vad han skulle tro. Vad som hände sen fick mina ögon att rinna.

Världen kretsar inte bara om en själv och man måste inse at livet inte handlar om vad du ser på en bildskärm. Livet handlar om att    upptäcka  saker     och att     hjälpa andra
 
Den här videon handlar om en tysk student som går på gatan och upptäcker en hemlös man som försökte få pengar av förbipasserande människor. Tyvärr gick det inte så bra eftersom han inte hade den bästa tekniken. Stydenten frågade om han fick låna hans hink, till en början tvekade mannen men sen gick han med på det... Och det var verkligen rätt beslut! 
 
 
 
Jag tycker verkligen att ni ska kolla på den här videon! 

Puss och hej 

Klikat hem lite grejer

TjaTja bloggen! Har presic klickat hem lite grejer från Aliexpress, så nu är det bara att vänta. Jag älskar den sidan, synd bara att dem har så löjligt lång frakttid... Iallafall så får ni se vad jag har köpt om cirka en månad :D 
 
 
Om ungefär en timma så kommer grannarna över och vi ska äta lite. Så det blir säkert kul det med! 
 
Okej inget långt inlägg men kände att jag behövde uppdatera er lite av vad som händer just nu. 
Puss och hej 
RSS 2.0